Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Noteboom.
Al mijn hele leven ben ik gek op dieren en naast het houden van dieren gaat mijn interesse naar het verzorgen en ‘beter maken’ van dieren. Al heel jong besloot ik daarom dat ik graag dierenarts zou willen worden.
Helaas ben ik 2 keer uitgeloot voor deze opleiding in Utrecht en om verschillende redenen niet naar België gegaan. Daarom besloot ik om in Utrecht te blijven en heb ik Medische Biologie (Life Science) gestudeerd. Ik ben afgestudeerd in de richting Moleculaire Biologie, dus eigenlijk alles wat met DNA, eiwitten,celbiologie en lichaamsprocessen te maken heeft.
Erg interessant, maar de omgang met en dieren en hun gezondheid bleven mijn aandacht trekken, en vooral paarden. Bijna mijn hele leven ben ik al bezig met paarden rijden en verzorgen. Na wat speurwerk kwam ik bij de meerjarige opleiding tot Osteopaat voor paarden, die ook was te doen naast mijn fulltime baan.

De reden dat ik voor osteopathie koos is omdat dit ontzettend breed is. Het doel is de gezondheid en daarmee het welzijn van het paard te vergroten. Er wordt naar het hele plaatje gekeken, dus naast lichamelijke blokkades in het paard zelf ook naar mogelijke oorzaken daarvan, dus allerlei aspecten rondom het management van het paard: voeding, huisvesting, tuig, hoef- en gebitsverzorging, training, psyche, etc.

Inmiddels weet ik dat je nooit uitgeleerd bent, en er zo veel mogelijkheden zijn en andere manieren waarop je een osteopathie behandeling kunt ondersteunen. Ik heb me daarom inmiddels ook uitgebreid verdiept in Fascia release, Kinesio-taping bij paarden, massage en triggerpoint release. Met taping kun je bijvoorbeeld de osteopathie behandeling wat langer laten doorwerken, dus dat vind ik een mooie aanvulling. Zie voor meer informatie het onderdeel ‘Kinesio-Taping’.