Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Noteboom. Al vanaf jongs af aan ben ik zeer geïnteresseerd in dieren en naast het houden van dieren ook het verzorgen en ‘beter maken’ van dieren.
Regelmatig hadden we diertjes in huis die weer opgelapt moesten worden en daarna terug de natuur in konden.
Al heel jong besloot ik dat ik graag dierenarts zou willen worden.
Helaas zat er een strenge loting op de opleiding voor dierengeneeskunde in Utrecht, en ben ik 2 keer uitgeloot.
Over België hoorde ik toen niet hele enthousiaste verhalen, en daarom besloot ik uiteindelijk om in Utrecht te blijven en Medische Biologie (Life Science) te gaan studeren.

Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de richting Moleculaire Biologie, dus eigenlijk alles wat met onderzoek naar DNA en cellen te maken heeft. Zeer interessant, maar de dieren bleven me toch altijd wel trekken, en vooral paarden.
Bijna mijn hele leven rij en verzorg ik paarden. Ik heb daarom gekozen voor de meerjarige opleiding tot Osteopaat voor paarden.
Dit omdat Osteopathie natuurlijk het doel heeft het welzijn van het paard te vergroten. Daarnaast omdat Osteopathie zeer breed is en naar het hele plaatje wordt gekeken.
Naast blokkades in het paard zelf dus ook alle aspecten rondom het houden van het paard (voeding, huisvesting, tuig, hoef- en gebitsverzorging, training, psyche, etc.).

Inmiddels weet ik dat je nooit uitgeleerd bent wat dat betreft en ik probeer dan ook constant bij te blijven leren en nieuwe inzichten te krijgen.